26 maart 2020

Het nieuwe coronavirus (veroorzaker van COVID-19) beïnvloedt momenteel het dagelijks leven van iedereen. Ook bij Viridis hebben we onze werkwijze aan moeten passen. Lees hier wat dit voor u en uw projecten betekent.

Maatregelen Viridis
Voor zover we kunnen overzien zijn er geen van onze medewerkers thans besmet met het virus. We nemen de richtlijnen en adviezen van het RIVM en de overheid in acht. Dit betekent dat vrijwel iedereen vanuit huis werkt en als er op kantoor wordt gewerkt is dat te alle tijden met een minimale bezetting, het noodzakelijke veldwerk wordt individueel uitgevoerd en bij incidenteel ‘contact’ houden we ten minste 1,5 meter afstand.

Projecten en offertes
Er is op dit moment nog geen reden om onze lopende projecten stil te zetten en ook offerteaanvragen worden gewoon behandeld. Wel kan het zijn dat door de huidige situatie de doorlooptijd wat langer is dan u van ons gewend bent. We proberen u zo goed mogelijk op de hoogte te houden van eventuele wijzigingen in doorlooptijd van uw project.

Mogelijk nieuwe maatregelen
Mocht de overheid besluiten tot een echte ‘lockdown’ dan heeft dit grote gevolgen voor ons werk en de lopende projecten, maar er is wellicht een oplossing. Er wordt gekeken naar opties om de eventuele negatieve invloeden op ons werk en de projecten te minimaliseren.

Vanuit brancheorganisatie Netwerk Groene Bureaus (NGB) is een verzoek gestuurd naar het ministerie van Veiligheid en Justitie om ecologisch onderzoek (veldwerk) ook tijdens een ‘lockdown’ toe te staan, natuurlijk met in achtneming van de veiligheidsmaatregelen. Hiermee wordt vertraging van projecten en onnodige maatschappelijke en economische schade voorkomen. Veel van het noodzakelijke veldwerk wordt individueel uitgevoerd in de avond of vroege ochtend en heeft daarmee een zeer laag en beheersbaar risico’s op besmetting.

We houden u op de hoogte
Mocht het zover komen dat drastische veranderingen noodzakelijk zijn dan brengen we u natuurlijk op de hoogte. Opdrachtgevers met lopende projecten worden zo snel mogelijk per mail of telefonisch op de hoogte gebracht en we zullen nieuwe ontwikkelingen ook vermelden op onze website.

Tot slot, blijf veilig en gezond!