Wij hebben er weer drie enthousiaste collega's bij. Ze stellen zich graag even voor. Welkom in het Viridis team Christa, Tara en Lucas!

Christa Vorentjes
Sinds oktober 2021 is Christa ons team komen versterken. Christa is een allround ecoloog met een goede veldkennis van onder andere vogels, dagvlinders, zoogdieren, amfibieën en reptielen. Hiervoor was zij al werkzaam als (veld)ecoloog bij een ecologisch adviesbureau. Christa heeft een grote interesse in flora en fauna en daarnaast heeft zij ook een grote passie om mens en natuur te verbinden, door het ontwikkelen en geven van natuureducatie en cursussen. In haar vrije tijd is Christa graag bezig met paarden en is zij vrijwilliger bij RAVON en IVN Natuureducatie. Voor Viridis zal Christa zich onder andere bezig gaan houden met ecologisch onderzoek, advies en rapportages.

Tara Paerels
Tara is van oorsprong dierverzorger maar kwam tijdens haar studie erachter dat ze liever iets wilde betekenen voor de ‘’wilde’’ dieren in haar omgeving. Sinds 2015 is ze elk veldseizoen druk bezig met het uitvoeren van vleermuis-, gierzwaluw- en huismusonderzoeken en heeft daardoor een speciale liefde voor vleermuizen ontwikkeld. Tara heeft er dus al heel wat uren voor Viridis op zitten. Sinds dit najaar werkt ze niet alleen in het veld voor Viridis maar is ze ook op kantoor te vinden. Naast het uitvoeren van soortgerichte onderzoeken houdt ze zich sinds nu bezig met administratieve werkzaamheden en het opstellen van rapportages.

Lucas Slager
Lucas komt het team bij Viridis versterken als ecologisch medewerker. Hiervoor heeft hij Toegepaste Biologie gestudeerd, waarbij hij o.a. een half jaar stage heeft gelopen bij Viridis. Na zijn stage wilde hij graag verder in de ecologisch advieswereld en heeft hij zich hierin verder gespecialiseerd, bijvoorbeeld tijdens zijn minor en scriptie. Zijn scriptie ging over de gebruiksfuncties die forten kunnen bieden aan vleermuizen, grondgebonden zoogdieren, vogels, reptielen, amfibieën, dagvlinders en libellen. Op basis van de resultaten heeft hij geadviseerd hoe de forten natuurvriendelijker konden worden ingericht.  Daarnaast heeft hij bij een wolvenbureau in Duitsland stagegelopen. Hier heeft hij meegeholpen met de monitoring en onderzoeken van de relatie tussen wolven en schapen of ander vee. Lucas vindt het erg interessant om meerdere soortengroepen tegelijk te onderzoeken en zou zichzelf daarom als een generalist omschrijven. Bij Viridis houdt hij zich bezig met Quickscans, rapportages en verscheidene andere onderzoeken.