Sinds kort hebben wij weer twee stagiaires die we graag aan jullie voorstellen: Femke Kuiphof en Anne-Fleur Visser. Met alle maatregelen rondom corona is het een uitdagende periode om stage te lopen, maar we bieden deze twee enthousiastelingen graag een leerzame en leuke tijd bij Bureau Viridis. Met de nodige aanpassingen om afstand te houden denken we dat dit met zowel Femke als Anne-Fleur helemaal goed komt! Ze stellen zich graag even voor:

Femke

Hallo ik ben Femke en ik ben de nieuwe stagiair bij Viridis. Ik ga negen weken stage lopen bij Viridis en ik heb er zin in. Ik ben 18 jaar en op het moment een derdejaars student bij het Helicon in Den Bosch. Ik doe hier de opleiding milieu onderzoeker en ga nu mijn laatste jaar in. Tijdens mijn stage bij Viridis ga ik vooral meelopen met de veldwerkers en ga ik zelf een nachtvlinder onderzoek opstarten. Ook ga ik me nog iets verder verdiepen in de wetgeving die bij ecologisch onderzoek komt kijken.

Ik heb al eens eerder bij een ecologisch adviesbureau stagegelopen en dit vond ik zo leuk dat ik dit graag nog een keer wilde doen. Viridis leek mij een heel leuk bureau om dit te doen. Naast ecologie vind ik het ook leuk om in mijn vrije tijd te scubaduiken, zeilen en om te suppen (stand-up paddelen) in de Biesbosch. Verder kom ik graag buiten en probeer ik mijn soortenkennis zo een beetje bij te werken. Zelf woon ik nog thuis in Dordrecht maar ben eigenlijk vaak wel in Zeeland te vinden voor werk of op de zeilboot van mijn ouders.

Ik heb heel veel zin in mijn stage bij Viridis en hoop een leuke tijd!

Anne-Fleur

Hoi, ik ben Anne-Fleur. Ik zit in de laatste fase van de MSc Bos- en Natuurbeheer. Als onderdeel hiervan loop ik stage bij Viridis, waar ik zowel kennis zal maken met de dagelijkse werkzaamheden binnen een ecologisch adviesbureau als een onderzoek zal uitvoeren. Voor het onderzoeksgedeelte ga ik verschillende inventarisatiemethodes van de waterspitsmuis vergelijken en hopelijk een soortinventarisatieprotocol opstellen aan de hand van de resultaten. Ik heb een brede interesse in ecologie, maar ik vind vooral populatiedynamieken en gedragsonderzoek erg interessant.


 
Links: Femke (met hoornaar nest). Rechts: Anne-Fleur