Zoals u eerder heeft kunnen lezen begeleidt Viridis dit jaar twee stagiaires: Lucas en Colin. Om zich breed te ontwikkelen lopen zij naast hun eigen onderzoek regelmatig mee met onze veldmedewerkers. Voor hun opleiding organiseerden zij op 13 juni een ‘Incompanydag’, waar ze aan medestudenten konden laten zien wat ze tijdens hun stage doen.

Behalve studenten van de Aeres Hogeschool Almere waren ook een docent, de stagebegeleidsters en enkele andere medewerkers van Bureau Viridis aanwezig. Een mooie kans om kennis uit te wisselen met alle partijen en om te laten zien wat het inhoudt om te werken bij een ecologisch adviesbureau zoals Viridis!

Aangezien Lucas en Colin vleermuisonderzoek doen en ook veel meelopen met onderzoek naar watergangen is er gekozen voor een combinatiebezoek in de avond, waar beide activiteiten goed uitgelegd konden worden. Eerst werd een vijver onderzocht. Onder begeleiding van ervaren ecologen hebben de studenten met schepnetten en waadpakken onderzoek gedaan naar de aanwezige soorten in de vijver. Er zijn veel kikkerlarven, vissen en kleine watersalamanders gevangen.

Vervolgens zijn de studenten en medewerkers naar een nabijgelegen huis met daarin een kolonie laatvliegers gegaan, omdat het eigen onderzoek van Lucas en Colin over vleermuizen gaat. Hier werd een uitleg gegeven over het onderzoek van de stagiaires en waarom het wordt uitgevoerd. Daarna vertelden de stagebegeleidsters wat voor onderzoeken Bureau Viridis veelal doet en hoe het bedrijf tot stand is gekomen. Het was een geslaagde avond waarin zowel het onderzoek van de stagiaires en het werk binnen Viridis goed is weergegeven.