Afgelopen woensdag was geen reguliere werkdag voor ons team, maar stond in het teken van het nadenken over de missie en visie van Viridis én een gezellig teamuitje.

Missie en visie: reflecteren, de horizon verkennen en de koers bepalen
Bij Viridis vinden we het belangrijk om stil te staan bij wie we zijn, waar we voor staan en waar we naartoe willen. Door hierover met elkaar na te denken en van daaruit vast te stellen waar we voor staan, zetten we een stap dichter naar het doel om nog hechter te worden als team én te zorgen dat die boodschap eenduidig uitgedragen wordt. Als vervolg hieraan willen we een strategie opstellen waarmee we samen kunnen gaan werken aan onze ideale toekomst voor Viridis.

Eerder dit jaar hebben alle medewerkers individueel input geleverd door open vragen te beantwoorden. Afgelopen woensdag zijn we door de resultaten hiervan heengegaan. Aan de hand van een interactieve presentatie vol stellingen en open discussies kwam meer en meer input voor het opstellen van een aangescherpte missie en visie. Het was een erg nuttige middag vol interessante suggesties en ideeën. Het was mooi om te zien dat er een duidelijke lijn zit in onze kernwaarden en ambitie. Natuurlijk zijn er altijd nuanceverschillen, er zijn ongeveer net zo veel meningen als dat er ecologen zijn. Maar de uitkomsten hadden duidelijk dezelfde lijn en veel gelijke noemers. Tipje van de sluier: we houden van groen!

Onze volgende stappen zijn het uitwerken van deze input en het opstellen van een concrete missie en visie. Daarna zullen we aan de slag gaan met de strategie: hoe bereiken we onze ambities, zowel door interne als externe communicatie en een marketingplan. Ook zullen we binnenkort een teamsessie organiseren waarbij we vooral kijken naar onze rollen binnen het team en het (nog verder) versterken van het team. Een interessante periode voor Viridis!

Teamuitje met als wijze les: lasergamen beter vóór het eten dan daarna
Tijdens het teamuitje zijn behoorlijk wat bowlingballen gegooid over de bowlingbaan van Nieuwegein. Sommige ballen raakten de kegels soepel met snelheden tot ca. 45 km/u,  terwijl andere een stuk minder soepel de goot in stuiterden. We konden duidelijk zien wie al veel op de bowlingbaan had gestaan – wie weet kunnen zij de rest nog wat leren over hoe je de perfecte bowlingbal gooit.

Na het bowlen hebben we lekker uitgebreid gegeten (inclusief heerlijke toetjes) waarna we nog zijn gaan lasergamen. Team rood en team blauw (met spelers met al voorgeprogrammeerde namen als Jack Sparrow, Spiderman en de Hulk) gingen de strijd met elkaar aan in donkere zaal vol objecten om achter te schuilen. Iedereen werd fanatiek en het leverde hilarische taferelen op. We waren het erover eens dat we dit vaker moeten herhalen om betere teamstrategieën te ontwikkelen, en dat we dit beter vóór het eten hadden kunnen doen. 

Het was een erg gezellige avond!