Op 28 november waren we als Viridis aanwezig bij de Dag van de Kwaliteit van het Netwerk Groene Bureaus (NGB). Het was een zeer inspirerende dag die werd gehouden bij Witteveen & Bos in Deventer.

De dag stond in het teken stond van kwaliteit, integriteit en ambities, woorden waarin wij ons als Viridis altijd goed kunnen vinden. Vooral de ambities zijn voor ons op dit moment zeer actueel aangezien we ons op dit moment bezig houden met het herzien van onze missie, visie, ambities en strategie. We vonden het leuk om te zien dat onze ambities – zowel als bedrijf als bij collega’s - grotendeels overeenkomen met de vooruitstrevende ambities van een aantal andere ecologische adviesbureaus. Samen staan we voor passie, kwaliteit en het behouden en creëren van biodiversiteit.

Het ochtendprogramma bestond uit verschillende lezingen over persoonlijke drijfveren en ambities van verschillende ervaren ecologen en over ruimte om kwaliteit te creëren. Ook waren er presentaties over vier projecten die biodiversiteit te creëren, waarna aanwezigen konden stemmen op het meest leerzame biodiversiteitsproject van 2019.

Het middagprogramma bestond uit verschillende korte lezingen in parallelsessies. De onderwerpen liepen uiteen van het delen van ambities, omgaan met integriteitsdruk, protocollen, feedback geven en krijgen, leerpunten uit de NGB klachtenprocedure, biodiversiteitsbeleid en realisatie van biodiversiteit, en speeddate sessies. Onze directeur Jort de Bosch Kemper, tevens voorzitter van het NGB, leidde de afsluitende quiz met prikkelende stellingen om iedereen scherp te krijgen voor de afsluitende borrel.

We nemen de vele leerpunten uit deze dag graag mee, zowel om onze kwaliteit te blijven waarborgen als voor het behalen van onze ambities!