Afbeelding van links naar rechts: Olivier, Pascalle, Martijn en Marieke

Martijn Meerleveld, Olivier Horiot, Pascalle Dekker en Marieke Ruiter hebben allemaal al eerder voor Viridis gewerkt in het veldseizoen. Vanaf 1 oktober zijn zij ook ons team op kantoor komen versterken, hoog tijd om ze voor te stellen! Martijn, Olivier en Pascalle zullen verschillende werkzaamheden uitvoeren. Dit varieert van veldwerk, onderzoek, ecologische begeleiding en rapporten schrijven. Marieke werkt buiten het veldseizoen voornamelijk als administratief medewerker, maar ze zal mogelijk ook andere projecten oppakken.

Olivier is al jaren actief voor Viridis in het veldseizoen. Olivier is een allround ecoloog met bijzonder veel kennis op het gebied van flora en gewervelde dieren van zoogdieren tot vissen. Hij is ook bezig zijn kennis over insecten uit te breiden. Olivier heeft veel onderzoek uitgevoerd voor de inventarisatie van de Provincie Utrecht en vleermuisonderzoeken. Naast het veldwerk is hij een ervaren natuurfotograaf, onder andere op het gebied van camera trapping. Voordat hij bij Viridis als vaste medewerker in dienst kwam, heeft hij zo’n 8 jaar ervaring opgedaan als ecoloog in Frankrijk.

Martijn werkt sinds het veldseizoen van 2018 voor Viridis. Hij is voornamelijk betrokken bij gierzwaluw-, huismus- en vleermuisonderzoek. Nu probeert hij zoveel mogelijk kennis op te doen om een echte allround ecoloog te worden. Verder heeft hij een grote interesse naar (de herkenning van) veren en vogelnesten.

Marieke heeft zich in het veldseizoen 2019 beziggehouden met gierzwaluwenonderzoek. Sinds oktober is zij ook op kantoor werkzaam en houdt zich naast veldwerk bezig met administratieve taken. Marieke heeft in Wageningen biologie gestudeerd en daarna fysiologisch onderzoek gedaan aan de biologische klok en signalen van honger en verzadiging. Flora en fauna, met name vogels, zijn haar met de paplepel ingegoten. In haar vrije tijd wandelt, fietst en zwemt ze graag.

Pascalle werkt ook sinds het veldseizoen 2019 bij Viridis. Ze heeft veel veldwerk gedaan voor het soortmanagementprotocol in Zeist en is nu voornamelijk bezig met het schrijven van rapportages. Pascalle zet zich nu in voor de Nederlandse ecologie, nadat ze in de Democratische Republiek Congo onderzoek heeft gedaan naar bonobo’s. Behalve als ecoloog bij Viridis is ze via de zoogdiervereniging actief voor CaLutra (de otter- en bever werkgroep) en ZOUT (Zoogdiervereniging Utrecht). Ze heeft zich ook aan het begin van dit seizoen voorgesteld, lees hier meer over Pascalle.

Bekijk onze website voor meer informatie over onze medewerkers!