Woensdag 10 december stond in het teken van de ontwikkeling van het team van Viridis bij een zogenaamde kennisdag. De kennisdagen zijn er allemaal op gericht om Viridis te blijven ontwikkelen op alle niveaus: kennis en vaardigheden, persoonlijk en als bedrijf. Hiermee garanderen we optimale kwaliteit voor onze opdrachtgevers.

Terugkoppeling vorige kennisdag          
Onze vorige kennisdag stond in het teken van onze missie, visie en ambities. We hebben toen veel input gekregen en hebben daaruit een missie, visie en strategie opgesteld. Deze zijn intern gepresenteerd en werd heel positief ontvangen. Met wat laatste aanpassingen presenteren wij deze binnenkort ook met trots aan u!

Persoonlijkheden binnen Viridis             
Iedereen is anders en ‘werkt’ anders. Ook bij Viridis zijn er natuurlijk verschillende persoonlijkheden binnen het team. Deze sessie stonden we daarbij stil en reflecteerden we op hoe je van elkaar kan leren en elkaar juist kan aanvullen binnen een team. Een aantal van onze persoonlijke krachten zijn gebundeld weergegeven in de 'wordcloud' in de afbeelding. 

Competentiematrix
Om nog beter inzicht te krijgen in de kennis, vaardigheden en ambities van al onze medewerkers heeft iedereen in de afgelopen maand een competentiematrix ingevuld. De gemiddelde resultaten hiervan zijn besproken en we hebben besproken waar we ons de aankomende tijd zowel persoonlijk en als bedrijf nog meer in gaan ontwikkelen. Voor deze kennisontwikkeling staan nieuwe kennisdagen op de planning. Tijdens de aankomende eindejaarsgesprekken wordt aandacht besteed aan de invulling van persoonlijke ambities.

Rol- en taakverdeling   
Tot slot stonden we stil bij de rol- en taakverdelingen binnen Viridis. We zijn de afgelopen jaren flink gegroeid als bedrijf, dus het was heel nuttig om nog eens goed te doorlopen wie waarvoor verantwoordelijk is. Dit gaat om zowel kleine taken als primaire processen van het bedrijf, waarvoor werkgroepen zijn opgesteld. We streven er hier ook naar om ook hier rekening te houden met iedereens ambities om zich verder te ontwikkelen binnen het werkveld.

Teambuilding
Tussendoor waren er in het kader van teambuilding en samenwerken spellenrondes. In groepjes zijn torens gebouwd en tekeningen gemaakt, die beiden overtuigend werden gepresenteerd. Tot slot was er een ‘mijnenveld’ waarbij mensen geblinddoekt door een obstakelparcours moest worden geleid. Iedereen deed fanatiek mee en het leverde hilarische taferelen op.

Al met al was het weer een leuke en leerzame middag waar we veel punten uit mee zullen nemen voor ons bedrijf en onze projecten!