Ons team

Bij Viridis werken gepassioneerde vakmensen die graag met u meedenken over de mogelijkheden binnen uw project!

We zijn een heel divers bureau dat onderzoekt, begeleidt en adviseert bij uiteenlopende projecten en soortgroepen. Ook bieden wij educatie aan verschillende doelgroepen. Deze verscheidenheid aan werkvelden houdt ons scherp en zorgt ervoor dat wij ons blijven ontwikkelen. Onze deskundigheid blijkt ook uit het gegeven dat een aantal van onze medewerkers betrokken is in brancheorganisatie het Netwerk Groene Bureaus en als expert bij landelijke werkgroepen. 

Ecologie op één    

Bij Viridis staat ecologie op één. Onze ecologen hebben van hun hobby hun werk gemaakt en beschikken over zeer uitgebreide én specialistische ecologische kennis. Naast liefde voor de natuur gebruiken wij onze creativiteit en een oplossingsgerichte instelling om samen met onze opdrachtgevers tot creatieve en praktische constructies te komen. Ons doel is altijd dat zowel de opdrachtgever als de natuur hierbij gebaat zijn.

Hecht team  

Viridis heeft altijd bevlogen ecologen aangetrokken die graag het veld in gaan. Door onze gedeelde passie voor groen, door continue kennisuitwisseling én door de nodige uitjes zijn wij een hecht team dat voor elkaar klaarstaat. De ploeg wordt in het veldseizoen aangevuld met enthousiaste en kundige seizoensmedewerkers.

Geschiedenis

Viridis is rond het jaar 2000 opgericht door voormalig directeur en ervaren ecoloog Theo de Jong, en 10 jaar geleden geregistreerd als BV in Culemborg. Viridis is klein begonnen en groeide de eerste paar jaar tot een bedrijf met een handvol medewerkers. In 2017 is ‘het stokje’ van Viridis overgedragen naar huidig algemeen directeur Jort de Bosch Kemper. Het team van Viridis is in de loop van de jaren gegroeid tot zo’n zestien medewerkers. 

Ontmoet de mensen van Viridis

Jort de Bosch Kemper
Jort de Bosch Kemper

ALGEMEEN DIRECTEUR

Begin 2018 heeft Jort het stokje overgenomen van Theo de Jong. Jort stuurt de dagelijkse leiding van het bureau aan en ontfermt zich over adviesvragen rondom Natuurwetgeving en natuurinclusief bouwen en ontwerpen. Jort is tevens actief als voorzitter van het Netwerk Groene Bureau’s.

E-mail

Theo de Jong
Theo de Jong

ADVISEUR ECOLOGIE

Theo is ruim 40 jaar werkzaam als ecoloog en heeft in 2000 Bureau Viridis opgericht. Hij heeft een zeer uitgebreide kennis van de flora en fauna in Nederland. Theo is als externe expert betrokken geweest bij het opstellen van soortenstandaards voor vissen en reptielen.

E-mail

Susan Zwerver
Susan Zwerver

ADVISEUR ECOLOGIE

Susan heeft een goede kennis van de Wet Natuurbescherming en is deskundig op het gebied van aanbestedingen en het aanvragen van ontheffingen. Daarnaast verzorgt zij de bureauplanning en onderhoudt contacten met opdrachtgevers.

E-mail

Wiegert Steen
Wiegert Steen

ECOLOOG

Wiegert is een allround ecoloog met een bijzondere belangstelling voor vogels en vleermuizen. Wiegert is kundig op het gebied van GIS en in zijn vrije tijd natuurfotograaf.

E-mail

Sietze van Dijk
Sietze van Dijk

ECOLOOG

Sietze is een allround ecoloog met een uitgebreide veldkennis van onder andere vogels, libellen, amfibieën en vissen. Hij houdt zich o.a. bezig met onderzoek, advies en educatie.

E-mail

Ewoud van der Ploeg
Ewoud van der Ploeg

ECOLOOG

Ewoud is een allround ecoloog met grote kennis van de Nederlandse flora en fauna. Hij is specialist op het gebied van vleermuizen, sprinkhanen en vooral libellenlarven, waarover hij als mede-auteur twee standaardwerken schreef.

E-mail

Olivier Horiot
Olivier Horiot

ECOLOOG

Olivier is een allround ecoloog met specialisatie op het gebied van flora en vogels en een zeer goede kennis van de soortgroepen zoogdieren, amfibieën en reptielen. Naast het veldwerk is hij een ervaren natuurfotograaf, onder andere op het gebied van camera trapping.

E-mail

Marco Snijder
Marco Snijder

ECOLOOG

Marco is een all-round (veld)ecoloog met bijzonder veel kennis op het gebied van vleermuizen. Marco is zeer kundig op het gebied van onderzoek, advies en ecologische begeleiding.

E-mail

David Broek
David Broek

ECOLOOG

David is een ecoloog met brede soortenkennis. Hij is zeer deskundig op het gebied van reptielen en amfibieën en geeft hier ook graag cursussen over.

E-mail

Ferdy Timmerman
Ferdy Timmerman

ECOLOOG

Ferdy heeft een goede kennis van diverse soortgroepen. Hij heeft een passie voor slangen en kameleons en maakt er schitterende foto's van.

E-mail

Jan Maassen
Jan Maassen

ECOLOOG

Jan werkt al jaren tijdens het veldseizoen bij Bureau Viridis. Hij is een zeer ervaren allround veldecoloog met bijzonder veel kennis op het gebied van planten en vleermuizen.

E-mail

Martijn Meerleveld
Martijn Meerleveld

ECOLOOG

Martijn voert veel vleermuis-, huismus- en gierzwaluwonderzoek uit en houdt zich bezig met ecologische begeleiding.

E-mail

Tatiana Roodnat
Tatiana Roodnat

ADMINISTRATIEF MEDEWERKER

Tatiana heeft een breed scala aan werkzaamheden rond de administratie en financiën. Tatiana is de spil van het bedrijf.

E-mail

Natasja Groenink
Natasja Groenink

ECOLOOG

Natasja is een vleermuisecoloog met specialisatie in genetica en veel ervaring met onderzoek naar vleermuizen en kamsalamanders. Ze houdt zich o.a. bezig met ecologische begeleiding en begeleiding van vleermuisonderzoek.

E-mail

Vera Praet
Vera Praet

ECOLOOG

Vera is een ecoloog met een brede interesse in dieren en natuur. Naast ecologisch onderzoek, advies en rapportages houdt ze zich bezig met communicatietaken zoals het onderhouden van de website.

E-mail

Pascalle Dekker
Pascalle Dekker

ECOLOOG

Pascalle is gedragsecoloog en heeft o.a. onderzoek gedaan naar bonobo’s. Bij Viridis is ze voornamelijk bezig met het opstellen van rapportages, ontheffingsaanvragen en ecologische begeleiding. Daarnaast doet ze o.a. Quickscans en zoogdieronderzoek.

E-mail

Rick Buesink
Rick Buesink

ECOLOOG

Rick is een jonge ecoloog met ervaring in het veld en een passie voor het overbrengen van zijn kennis. Rick heeft een grote kennis van de Nederlandse flora en fauna met een focus op insecten als sprinkhanen, kevers, libellen en (nacht)vlinders, maar ook diverse zoogdieren en amfibieën en reptielen.

E-mail

20+
jaar ervaring

10.000+ 
ha jaarlijkse 
inventarisatie Utrecht

1000+
onderzoeks- en adviesprojecten

Copyright © 2020. Bureau Viridis     Realised bij Webmark Solutions