Vanaf 1 januari zijn drie collega’s toegetreden tot een nieuw opgezet managementteam binnen Bureau Viridis. Deze stap geeft Jort de ruimte om toe te treden tot de directie van collega bureau Natuurbalans-Limes Divergens BV.
De grote modderkruiper (Misgurnus fossilis) is een bijzondere vis die als één van de weinige vissen nationaal wordt beschermd onder de Wet natuurbescherming.
Enige tijd terug trof onze ecoloog Ferdy Timmerman een gewone grootoorvleermuis met een vacht vol na-isolatiemateriaal nabij Wageningen. Het dier heeft het helaas niet gered. Dit had voorkomen kunnen worden door vleermuisonderzoek.
Na een lange winter social distancing is iedereen wel toe aan een dagje buiten in de zon. Ben je op pad, let dan goed op en misschien zul je de komende maanden het oranjetipje treffen. Deze vlinder komt namelijk ook net uit zijn winterslaap voor een
Voormalig stagiair Anne-Fleur vertelt over de resultaten van haar onderzoek naar inventarisatiemethoden van de waterspitsmuis in de Nieuwkoopse plassen.
Onlangs gaf Bureau Viridis een presentatie aan het COA over natuurwetgeving en biodiversiteitsversterking. Hoe worden 'risico's' tijdig in kaart gebracht en kansen voor natuur optimaal benut?
Elk ecologisch onderzoeks- en adviesbureau kent een drukke periode in het ‘veldseizoen’, grofweg de periode van april tot en met september. Lees hier wat we uitvoeren in de winter.
De kamsalamander doet zijn naam eer aan. Hoewel andere watersalamanders in Nederland ook aardig uitgedost kunnen zijn met kammen en mooie kleuren, spant een kamsalamander toch wel de kroon met zijn enorme kam op rug en staart.
Een goed begin van 2021! Bureau Viridis gaat voor de gemeente Zaltbommel een biodiversiteitsplan ontwikkelen. Het biodiversiteitsplan zal bestaan uit een natuurwaardenkaart waarin de huidige natuurwaarden en de kansen en mogelijkheden voor de natuur
De soortgroep nachtvlinders vertegenwoordigt een belangrijk deel van de natuurwaarden in een gebied. Dit jaar doen we enkele onderzoeken naar nachtvlinders. Lees hier meer over de methoden die we gebruiken.
Video’s van spelende vossenpups en een geschrokken das. Zoogdieren vastgelegd op met wildcamera, warmtebeeldcamera en fotocamera tijdens inventarisatie van landelijke gebieden.
Het vleermuisonderzoek is weer begonnen! Ook het onderzoek naar gierzwaluwen gaat vanaf 1 juni van start. Wat voor onderzoeken voeren we uit, welke soorten komen we tegen en wat gaat er aan vooraf?
Je ziet en hoort ze misschien wel elke dag, maar heb je je ooit afgevraagd wat een huismus eigenlijk doet, waarom de soort wordt beschermd en wat je zelf kunt doen voor huismussen?
Het nieuwe coronavirus (veroorzaker van COVID-19) beïnvloedt momenteel het dagelijks leven van iedereen. Ook bij Viridis hebben we onze werkwijze aan moeten passen. Lees hier wat dit voor u en uw projecten betekent.
Medewerkers van Viridis hebben onlangs bruggen en een duiker geschikt gemaakt voor vleermuizen door twee verschillende methoden toe te passen. Diepe voegen zijn op een experimentele manier geschikt gemaakt en er zijn meerdere vleermuisstenen opgehangen. ...
Libellenexpert Ewoud van der Ploeg gaf een interne training over ongewervelden en de determinatie van de huidjes van libellenlarven. De cursus 'determinatie van de huidjes van libellenlarven' is zeer waardevol voor het leren vaststellen van voortplantingsplaatsen ...
Bureau Viridis doet mee met twee grote meerjarige educatieprojecten voor agrariërs. We ondersteunen agrarische collectieven op ecologisch gebied en geven advies bij maatregelen om natuurwaarden te verhogen. Deze week is de basiscursus voor agrariërs
Uw specialist in ecologisch onderzoek, advies en begeleiding.
Ecologisch adviesbureau Viridis is een onafhankelijk ecologisch advies- en onderzoeksbureau. Wij bieden ecologisch onderzoek, ecologische begeleiding en educatie en geven advies over het versterken van biodiversiteit, het inrichten en beheren van natuur, en over vraagstukken binnen de kaders van natuurwetgeving.
Voor het beste resultaat zijn wij graag zo vroeg mogelijk betrokken!